Протестите във Вашингтон, окръг Колумбия, прераснаха в сблъсъци с полицията, заради фатална катастрофа, след като полицията се опитала да спре нарушител на пътните правила. Това съобщи във вторник в. "Вашингтон пост".

Демонстрантите първоначално се бяха събрали пред полицейското управление в северната част на американската столица, изисквайки от правоприлагащите органи да предоставят допълнителна информация за инцидента. Скоро няколко протестиращи се опитаха да проникнат насила в сградата, след което влязоха в битка с полицията. Според вестника по време на сблъсъците протестиращите хвърляли боклук, хвърляли предмети по полицаи и чупели прозорците на участъка. Служителите на реда реагираха със специални средства, след което тълпата от протестиращи се придвижи към центъра на града. Данни за жертвите и арестите не са предоставени.

На 23 октомври полицаите от Вашингтон се опитали да спрат мъж, каращ мотопед без каска, но той влязъл в кръстовище и се е блъснал в кола. 20-годишният шофьор на мотопед е бил откаран в болница, където е починал.