Никакви следи от експлозиви или техни компоненти не са били открити в рухналия вход от 10-етажен жилищен блок в руския град Магнитогорск. Това твърдят от Следствения комитет на Русия, цитирани от руските медии.

Руският заместник-министър на гражданската защита Александър Чуприян уточни по-рано през деня, че около 2000 куб. м отломки са били отстранени по време на спасителната операция на мястото на взрива в Магнитогорск.

В Магнитогорск обявиха края на спасителната операция

В Магнитогорск обявиха края на спасителната операция

Жертвите са 39

"Съдебните следователи и експерти от руския Следствен комитет приключиха проверката на отломките, отстранени от мястото на срутването на жилищната сграда на ул. "Карл Маркс" в град Магнитогорск. Не са намерени следи от експлозиви и техни компоненти върху анализираните фрагменти", посочи говорителката Светлана Петренко.

10-етажната сграда рухна в Магнитогорск на 31 декември сутринта, предизвиквайки 39 жертви и разрушавайки десетки апартаменти. Операцията по издирването на оцелели и тела продължи до вчера, когато Министерството на извънредните ситуации обяви, че няма повече хора под отломките.

Четирима убити от руските спецлужби. Имали връзка с взрива в Магнитогорск?

Четирима убити от руските спецлужби. Имали връзка с взрива в Магнитогорск?

Дали става въпрос за терористичен атентат в Магнитогорск?