Покривът на историческата църква "Сан Джузепе деи Фаленями" внезапно рухна, причинявайки тежки щети, но без пострадали или загинали.

Това съобщи Ройтерс. Агенцията се позовава на пожарната служба на Рим.

Историческата църква е построена върху останките от древен затвор на хълма Капитолий в столицата.

Пожарникарите са претърсили църквата, за да се уверят, че няма загинали или ранени сред останките.

Властите предполагат, че около три четвърти от дървения църковен покрив е пропаднал. Властите са извикали кран, с който да отстранят останалите части, за които аварийните екипи смятат, че са нестабилни след инцидента. Районът около църквата е затворен.

Още не е ясно какво е причинило рухването на покрива. При инцидента се е образувал голям облак прах, видим от голямо разстояние.

Местоположението на църквата, както и богатият ѝ бароков интериор я правят популярна за сватби. "Ла Република" разкрива, че църквата е била ангажирана за две венчавки през този уикенд.

Църквата, чието строителство започнало през 1598 г., се намира в западния край на Римския форум, близо до "Пиаца Венеция".

Тя е изградена на мястото на стар римски затвор, където се предполага, че са лежали апостолите Петър и Павел. В ранните векове на християнството там се изгражда Параклис на разпятието. По-късно той е разраства в църква.