В Русия са починали седем души за последното денонощие заради новия коронавирус (COVID-19). Това съобщиха от оперативния щаб за борба с разпространението на вируса, цитирани от руските медии.

"За последните 24 часа са регистрирани седем летални случая: Москва - петима, Московска област - един, Псковска област - един. От началото на епидемията са починали общо 24 души", се посочва в изявлението на щаба.

До 5 г. затвор в Русия за нарушаване на карантината и разпространяване на фалшиви новини

До 5 г. затвор в Русия за нарушаване на карантината и разпространяване на фалшиви новини

Седми ден поред рекордно увеличение на случаите с коронавирус

Общият брой на заразените в Русия достигна 2 777 души, като през последното денонощие са регистрирани още 440 заразени. 190 души са се възстановили.

Вирусът SARS-CoV-2 (причинител на болестта COVID-19), първите заразени от който бяха регистрирани в китайския град Ухан в края на декември, засегна 180 страни по света. Според Световната здравна организация (СЗО) в света са регистрирани най-малко 750 хиляди заразени, като от тях са починали над 36 хил. души.

И в Русия се ускорява разпространението на коронавируса

И в Русия се ускорява разпространението на коронавируса

1 534 са регистрираните заразени до момента

Според данните на Университета "Джонс Хопкинс" повече от 860 хил. души са се заразили, като от тях 42 354 са починали, а 178 хиляди пациенти са се възстановили. Най-голям брой жертви има в Италия (12 428 души), следвана от Испания, САЩ, Франция, Китай, Иран и Великобритания.