Сътрудници на руската гвардия заедно с представители на Министерството на извънредните ситуации и полицията обхождат наводнените домове в Амурска област и евакуират пострадалите жители. Това съобщи ТАСС, позовавайки се на информация от министерството.

"Сътрудници на Руската гвардия с лодки обикалят селата Угловое, Таскино и Путятино в Приамур. Заедно със спасители от Министерството на извънредните ситуации, полицията и прокуратурата са обходили наводнените домове и евакуират жителите. Те планират да окажат помощ на населението в село Мазаново", съобщи сътрудник на агенцията.

На 25 юли бе обявено частично бедствено положение заради обилните валежи и наводненията на голяма част от територията

20 станаха жертвите на наводненията в Иркутска област в Русия

20 станаха жертвите на наводненията в Иркутска област в Русия

Съдбата на още осем местни жители остава неизвестна

По думите на областния управител Василий Орлов, наводнението застрашава 21 населени места в пет района, планира се евакуацията на около 3 000 души. По-рано от министерството на извънредните ситуации съобщиха, че вече са евакуирани 980 души, пострадали от наводненията в Мазановски и Селемджински район.

В Приамурието бе обявено, че на 29 юли се очакват силни дъждове и гръмотевици. Очаква се заради лошото време да е затруднена дейността на енергийните обекти и комуникациите. Възможно е да има повредени покриви и травми сред хората.