Самолет Ан-12 се разби близо до руския сибирски град Иркутск, мястото на катастрофата му е открито. Това са съобщили за ТАСС от Сибирския авиационен спасителен център.

"По предварителни данни е намерено мястото на катастрофата - това е районът на село Пивовариха, недалеч от летището. Самолетът при кацане заходи за втори кръг и изчезна от радара", уточниха от центъра. 

Шестима загинали след като самолет Ан-26 се разби в Русия

Шестима загинали след като самолет Ан-26 се разби в Русия

Пореден инцидент с този тип самолет

По данни на Министерството на извънредните ситуации на борда е имало седем души, като всички те са били членове на екипажа и са били граждани на Русия, Беларус и Украйна. Всички са загинали.

"На място са пристигнали противопожарни и спасителни екипи. Самолетът се е запалил", допълниха от спасителния център. В ход е издирвателно-спасителна операция, пожарът се потушава.

Както са уточнили за ТАСС от службите за спешна помощ, самолетът е обхванат от пламъци, до него гори трева, огънят все още не е потушен.

Самолет с 28 души на борда изчезна в небето над Русия

Самолет с 28 души на борда изчезна в небето над Русия

Предполага се, че машината е паднала в морето

По-рано източник на ТАСС от службите за спешна помощ съобщи, че самолетът, изпълняващ полет от Якутск до Иркутск, е изчезнал от екраните на радарите над Иркутска област.

"Над Иркутска област изчезна от радара самолет Ан-12, полет Якутск - Иркутск", уточниха от Сибирския авиационен спасителен център и допълниха, че самолетът е на беларуската авиокомпания "Гродно". Самолетът е изпълнявал товарен полет.