Всички шестима души, които са се намирали на борда на самолет Ан-26, който се е разбил вчера в Хабаровския край, са загинали, информира ТАСС с позоваване на службите за извънредни ситуации.

"На мястото на катастрофата бяха намерени останките от загиналите. Няма оцелели", уточниха органите.

Спешните служби добавиха, че на място работят регионални спасители.

В района на мястото на катастрофата има служители на Министерството на извънредните ситуации и Следствения комитет.

Всички жертви на бедствието са жители на различни руски градове, сред тях няма жители на Хабаровск.

Пътнически самолет изчезна над Сибир

Пътнически самолет изчезна над Сибир

Миналата седмица при катастрофа със самолет Ан-26 загинаха 28 пътници

На всяко от семействата на загиналите ще бъдат изплатени по 1 млн. рубли, обяви Михаил Дегтярев, временно изпълняващ длъжността губернатор на Хабаровск.

Вчера Ан-26, който е изпълнявал технически полет, е изчезнал от радарите на 38 километра от града в района на резервата Хехцир. На борда е имало шестима летателни специалисти.

Днес мястото на катастрофата беше открито. Поради недостъпността на терена издирващият екип е вървял пеш повече от пет часа. Сега им предстои да оборудват площадка за кацане на хеликоптер.

В службите за извънредно реагиране смятат, че причината за самолетната катастрофа най-вероятно е лошото време. Образувано е наказателно производство за нарушаване на правилата за безопасност на полета, което е довело до смъртта на двама или повече души.

Това не е първата катастрофа на Ан-26 тази година в Русия. На 6 юли самолет от това семейство се разби край село Палана в Камчатка, при което загинаха 28 души.

Самолет с 28 души на борда изчезна в небето над Русия

Самолет с 28 души на борда изчезна в небето над Русия

Предполага се, че машината е паднала в морето