Шестима души са загинали при катастрофа на товарен самолет на около 35 км от летището в Киншаса, столицата на Демократична република Конго, съобщава "Франс прес", цитирайки местни източници.

Руски медии уточниха, че на борда на самолета Ан-26 са се намирали трима пилоти от Русия. Засега точното място, където е паднал самолета, не е локализирано и съдбата на руските пилоти не е известна. 

По предварителни данни, в самолета са пътували общо 23-ма души.

Уточнява се, че самолет на авиопревозвача GomAir, извършващ полет за независимата Национална избирателна комисия на страната, е изчезнал снощи, а днес беше съобщено, че се е разбил.

Според "Ройтерс" контактът с товарния самолет е изгубен в четвъртък вечерта, когато машината е летяла обратно за Киншаса, след като доставил материали за предстоящите президентски избори.

Катастрофата се случва, след като дългоочакваните президентски избори в страната бяха спрени в продължение на една седмица заради логистични проблеми, боеве между протестиращи и полиция, както и вътрешноетнически сблъсъци, довели до смъртта на повече от 100 души.