През последните 24 часа в Северна Корея са открити над 263 000 нови случая на COVID-19, а двама души са починали от последиците на инфекцията, съобщи севернокорейската информационна агенция ЦТАК.

Общият брой на случаите достигна 2,241 милиона, а 65 души са починали. Близо 1,5 милиона от общия брой са се възстановили, а други 754 800 продължават лечението си.

ООН е готова да помогне на Северна Корея срещу Covid-19

ООН е готова да помогне на Северна Корея срещу Covid-19

КНДР преживява големи сътресения в резултат на епидемията

Йонхап съобщи, че южнокорейското разузнаване е стигнало до заключението, че севернокорейският лидер Ким Чен-ун не е бил ваксиниран срещу коронавирус.

Южнокорейската агенция пише, че Пхенян не е внесъл ваксини срещу коронавируса, но Сеул смята, че севернокорейските власти "започват да усещат необходимостта от кампания за ваксиниране".

Северна Корея съобщи за първите случаи на COVID-19 в страната само преди седмица - на 12 май. Официалната севернокорейска информационна агенция води регистър на "пациентите с треска" от края на април тази година.

Северна Корея призна и за първите починали от COVID-19
Обновена

Северна Корея призна и за първите починали от COVID-19

Пхенян обяви за 18 000 болни

Севернокорейските медии използват формулировките "пациенти с треска" и "треска", тъй като КНДР не разполага с достатъчно оборудване за откриване на новата коронавирусна инфекция.