Държавната служба за извънредни ситуации на Украйна публикува снимки от гасенето на пожар след поредния обстрел на Харков от руските сили, съобщи УНИАН.

Във вторник следобед Харков отново е обстрелван с руски ракети. В резултат на това на шест места избухват пожари. Най-големият е в предприятие в Немишлянския район в източната част на града. Пожарът, продължил три часа, се гаси от Държавната служба за спешна помощ.

Също така украинските служби съобщават, че броят на жертвите на руския ракетен удар по град Часов Яр в Донецка област е нараснал до 43 души, включително деветгодишно момче..

По данни на Държавната служба за извънредни ситуации на Украйна във вторник следобед изпод руините на пететажна жилищна сграда са открити още четири тела.

Ракетният удар по града бе нанесен вечерта на 9 юли. Засегнат беше пететажен жилищен блок, като два входа от него са напълно разрушени. Друга пететажна сграда е била повредена.

Трима са загинали при обстрела на Харков

Трима са загинали при обстрела на Харков

Ракети удариха и Одеска област

На 10 юли руското министерство на отбраната отчете, че при удара по Часов Яр са унищожени "пункт на 118-а бригада на териториалната отбрана на ВСУ" и "над 300 националисти".

Часов Яр е малък (12 000-13 000 души предвоенно население) град в близост до фронтовата линия, на няколко километра западно от Бахмут. Спасителите вече трети ден разчистват отломките

Съществуват различни данни за вида на използваното оръжие при удара. Първоначално украинските официални лица предположиха, че става дума за многоцелеви ракетен комплекс "Ураган", но по-късно заявиха, че градът може да е бил ударен с ракети "Искандер".

Експлозии събудиха Харков и Николаев

Експлозии събудиха Харков и Николаев

Русия бомбардира Бахмут със запалителни бомби