В резултат на обстрела на Харков в понеделник сутринта най-малко трима души бяха убити, каза ръководителят на областната администрация Олег Синегубов, цитирайки службите за спешна помощ, информира Руската служба на Би Би Си.

Най-малко 28 души са ранени, включително 16-годишно дете, каза той.

По-рано Синегубов каза, че градът е бил обстрелван, вероятно от реактивни системи за залпов огън.

Руските военни са нанесли ракетен удар по Одеска област, съобщи заместник-началникът на президентската канцелария Кирил Тимошенко.

Русия "изстреля четири ракети от самолет над окупирания Крим", каза той.

По думите му една от ракетите е ударила сграда, информацията за ранени и разрушения се уточнява.

Според говорителя на Одеската областна администрация Сергей Братчук е имало и попадение в инфраструктурен обект.

Съобщава се за два обстрела в Сумска област. В Днепропетровска област с касетъчни снаряди е обстрелян Криворожкия район. По предварителни данни няма пострадали.

Зеленски: "Оперативна пауза"? Руската авиация нанесе 34 удара за ден

Зеленски: "Оперативна пауза"? Руската авиация нанесе 34 удара за ден

Обобщение на президента

Спасители извадиха телата на още загинали в резултат на ракетния обстрел на град Часов Яр в Донецка област. Така броят на жертвите нарасна на 24, издирвателните дейности продължават.

"По предварителна информация под развалините може да има още 22 души, включително 1 дете (момче на 9 години)", съобщи главното управление на Държавната служба за извънредни ситуации на Украйна за Донецка област в понеделник сутринта.

Ракетен удар в събота вечерта напълно унищожи два входа на пететажна сграда в Часов Яр, съобщиха местните власти.

До неделя следобед украинските спасители извадиха телата на 15 загинали изпод развалините на разрушената сграда. Още петима души са успели да оживеят, те са ранени.

Руското министерство на отбраната в неделя не спомена за удари по Часов Яр, но в събота вечерта военното ведомство съобщи, че в района на този град "хангар с американски 155-мм гаубици M777 е бил унищожен с високоточно оръжие на руските въздушно-космически сили", като са убити до 30 украински войници, "обстрелвали жилищни райони на Донецк".

ISW: Русия праща и престъпници на фронта в Донбас

ISW: Русия праща и престъпници на фронта в Донбас

Кремъл прегрупира сили в очакване на нова офанзива