Късно в понеделник украинското правителство обяви тревога за гражданите на няколко региона на страната, включително и на столицата Киев.

Според информация, предоставена от украинското Министерство на цифровата трансформация, на жителите на Киев, Суми и Чернигов е препоръчано да се укрият незабавно.

По-късно предупрежденията са били отменени, което показва, че предполагаемата заплаха е отпаднала или е била определена като неоснователна.

В нощта срещу вторник в Одеска област имаше експлозии.

Както се съобщава в Telegram-канала "Public", през нощта е имало експлозии в Одеска област, като вече скоро те са се повторили. Сега тревога е обявена в Одеска, Николаевска, Херсонска, Кировоградска, Черкаска, Полтавска и Донецка област.

По последни данни на ВВС на Въоръжените сили на Украйна в Херсонска, Кировоградска, Одеска, Николаевска и Черкаска област има заплаха от използване на ударни безпилотни летателни апарати от руските окупатори.

Властите в украинската столица съобщиха, че градът е бил атакуван от ирански безпилотни самолети във вторник вечерта. Според тях всички дронове са били свалени от системите за противовъздушна отбрана.

"Врагът атакува Киев от въздуха за втори път този месец. Предварително, както и в началото на юли, врагът използваше барутни боеприпаси "Шахед". Иранските безпилотни самолети бяха изстреляни от южно направление, вероятно от Краснодарския край", пише в телеграма началникът на Киевската градска военна администрация Сергей Попко.

По-рано в Киевска област беше обявена въздушна тревога. Тази нощ тя беше обявена в няколко области на Украйна поради опасност от използване на ударни безпилотни летателни апарати.