Кално свлачище след кално свлачище окончателно разрушава къщата на Елвис Паломино в Чаклакайо, източно от столицата на Перу Лима, където други хора трупат чували с пясък, които се надяват да ги спасят от подобна съдба, разказва АФП.

Тъй като проливните дъждове продължават да заливат региона, те се опасяват, че покачващите се води на Римак - на кечуа "говореща река" - могат да ги превърнат в жертви на природните бедствия, които отнеха живота на няколко десетки души тази година.

"Отнесе цялата ми къща и не ми остави нищо", казва Паломино, 58-годишен охранител с четири деца, който живее в предградие от тухлени къщи от средната класа.

Той едва успява да сдържи сълзите си, докато гледа единствените две стени, останали от някогашната му семейна къща, разрушена от потоците кал и камъни, известни на местно ниво като хуайкос, които връхлетяха Чаклакайо тази седмица.

Три други къщи наблизо също са разрушени.

Кални свлачища отнеха живота на 36 души в Перу

Кални свлачища отнеха живота на 36 души в Перу

Засегнати са населени места в южната част на страната

Според агенциите за помощ дъждовният сезон, който започна през януари и може да продължи до април, е довел до смъртта на 50 души, а около 8000 души са пострадали от щети в цялата страна.

Необичайно интензивните валежи тази година доведоха до разкъсване на реките и свлачища в перуанските Анди.