Тайландската армия преследва четирима, заподозрени за голямата кола бомба, която рани повече от 60 души пред супермаркет. Това съобщава Агенция "Франс прес".

Преобладаващо мюсюлманският граничен район страда от насилие в продължение на повече от десетилетие, тъй като мюсюлмански бунтовници се бият за отделна държава в южната част на преобладаващо будистки Тайланд.

Бомбите и стрелбите се случват всяка седмица.

Кола бомба рани 42 души в Тайланд

Кола бомба рани 42 души в Тайланд

Избухнала е до супермаркет в град Патани, южен Тайланд

Двете бомби вчера - малко взривно устройство, последвано от много по-голяма кола бомба, избухнали пред супермаркет в град Патани, са най-голямата атака от месеци по цивилни цели.

Говорителят на южната армия обяви, че разследването е фокусирано върху двама души, за които се твърди, че са пуснали първата бомба от мотор и двама други, които са оставили много по-голяма кола бомба пред супермаркета.

"Моля ви дайте ни малко време, надяваме се, че ще ги арестуваме много скоро", заяви той, допълвайки, че извършителите целели масово убийство и унищожаване на икономиката.

Властите обявиха, че при взрива са ранени над 60 души. Някои от тях са пострадали сериозни. В болница се намират 20 от ранените.