Губернаторът на Тексас Грег Абът обяви, че на предприятията в щата ще бъде разрешено да работят с пълен капацитет, докато жителите вече не са длъжни да носят маски. Решението ще влезе в сила следващата сряда и пристига дни след като президентът на САЩ Джо Байдън посети Тексас, за да се запознае с щетите от зимната буря.

Тексас е първият американски щат с над 1 млн. случая на Covid-19

Тексас е първият американски щат с над 1 млн. случая на Covid-19

Щатът има повече заразени с коронавирус от цяла Италия

Абът основава решението си на широкото тестване, по-доброто лечение и увеличаването на ваксинациите. "Сега е моментът да отворим Тексас на 100%. Държавните рестрикции за пандемията вече не са необходими", заяви той.

След пълния локдаун в началото на пандемията, губернаторът отмени някои ограничения през май, но хората бяха длъжни да носят маски на публични места от месец юли. Тексас регистрира най-малко 44 000 смъртни случая поради вируса COVID-19.

Лошото време в средата на февруари месец блокира американския щат и отне живота на десетки души. Президентът на САЩ Джо Байдън обяви бедствено положение в щата Тексас, след огромни проблеми с електроснабдяването и водоснабдяването вследствие тежките зимни условия.