Най-малко 23 души загинаха и десетки други бяха ранени, когато торнадо и силни гръмотевични бури връхлетяха щата Мисисипи късно в петък, съобщи щатската агенция за управление на извънредни ситуации, като торнадото остави следа от разрушения, дълга повече от 160 км, предава Ройтерс.

Четирима души остават в неизвестност, докато спасителните екипи претърсват разрушенията за оцелели, след като бурята връхлетя Силвър Сити, град с 200 жители в Западно Мисисипи, съобщи Агенцията за управление на извънредни ситуации на Мисисипи в поредица от публикации в "Туитър".

Първият сигнал за торнадо в района на град Силвър Сити,щата Мисисипи, е получен около 20:50 часа местно време (03:50 часа българско време). Оттам торнадото се премести в северозападната част на щата, оставяйки повече от 160 км разрушения по пътя си.

Стихията е засегнала над 30 милиона граждани в щатите Мисисипи и Охайо. Пострадали са много жилища и бизнеси в района. В същото време, в централната част на страната беше издадено предупреждение за сериозен риск от наводнения. В петък и събота са издадени общо 24 предупреждения за торнадо.

Торнадо взе най-малко 6 жертви в САЩ

Торнадо взе най-малко 6 жертви в САЩ

Извънредно положение е обявено в части на Алабама