Руски товарен кораб потъна в Черно море край бреговете на Турция. Това обяви губернаторът на вилаета Бартън в Северна Турция Синан Гюнер. 

"Товарен кораб за сухи товари под руски флаг потъна в района на Инкуму в нашата провинция. Започваме спасителна операция за спасяване на 15 членове на екипажа, намиращи се в три спасителни лодки", цитира думите на Гюнер Анадолската агенция.

По думите на губернатора неблагоприятните метеорологични условия усложняват спасителната операция.

Руското посолство в Анкара заяви, че разследва обстоятелствата около инцидента и съдбата на екипажа.

По-късно стана известно, че четирима членове на екипажа са загинали.

Гюнер по-късно потвърди, че са били спасени шестима от членовете на екипажа.

От своя страна руската Федерална агенция за морски и речен транспорт (Росморречфлот) твърди, че екипажът на кораба се състои от 12 души, от които двама руснаци, а останалите са украински граждани. Според украинското външно министерство на кораба са били 10 граждани на Украйна. 

Местните власти заявиха, че лошите метеорологични условия са причинили корабокрушението.

Военноморските сили на Турция са изпратили фрегата за спасяването на оцелелите.

Корабът Arvin се съобщава, че последно е плавал в Черно море между бреговете на Турция и Грузия. Товарът му е неизвестен. Основният грузински износ за Турция включва медни руди и концентрати, феросплави и различни метални отпадъци, предимно демонтирани от съветско индустриално и автомобилно оборудване и фабрики в страната и в целия регион, които изпаднаха в несъстоятелност или фалираха след 1991 г.