Две семейства са загинали в Италия, след като река е преляла, потапяйки къщата им на остров Сицилия, съобщават световните информационни агенции.

Деветима души са загинали при инцидента в Кастелдачия - от деца на една, три и 15 години, до техните баби и дядовци. Само трима души, които са били извън къщата по това време, са оцелели.

Други трима души са загинали, след като колите им са били пометени на друго място в Сицилия.

Лошото време взе 17 жертви в Италия

Лошото време взе 17 жертви в Италия

Изкоренени са милиони дървета

В последните дни на обилни дъждове и силни ветрове загинаха най-малко още 17 души, предимно в северните и западните части на страната.

Някои от най-тежките щети са по пътищата около Белуно в северния регион Венето, след като няколкодневните бури предизвикаха свлачищни процеси.

Шест региона са в повишена трегова - от Венето на север до Сицилия и Сардиния на юг.

Трагедията в Кастелдачия е станала през изминалата нощ.

Дванадесет члена на две семейства са се били събрали, за да прекарат нощта, когато водата от река Милиция потопила къщата.

Трима от въпросните 12 души са извадили късмет. Баща и дъщеря са избягали по поръчка навреме. Третият човек - друг баща на две деца - оцелял, като се покатерил на дърво.

В допълнение към трите деца, сред загиналите са майката на две от тях, нейният брат, сестра и техните родители - и майката на един от оцелелите бащи.