В четвъртък в американския град Минеаполис няколко души пострадаха при стрелба, която доведе до смъртта на трима души, включително полицай и заподозрян, съобщиха градските власти. Други трима души, включително още един полицай и пожарникар, бяха ранени на мястото на инцидента. Местните медии по-рано съобщиха, че четирима души са убити при стрелбата. Информацията събра Ройтерс.

Мотивът зад атаката все още се разследва, уточниха властите.

По-рано полицейското управление на Минеаполис заяви в социалните мрежи, че служителите "реагират на активен инцидент", при който шестима души, включително двама полицаи, са "ранени". "Това продължава да бъде динамична ситуация", се казва в изявление на полицейското управление, което призовава гражданите да избягват района на квартал Уитиър, разположен южно от центъра на Минеаполис, най-населения град в щата Минесота.

Кварталът е дом на Института по изкуства на Минеаполис и Колежа по изкуства и дизайн на Минеаполис.

Телевизионната станция KMSP, филиал на Fox, по-рано съобщи, че шестима души са били простреляни, включително двама полицаи и четирима цивилни, като един полицай и други двама души са мъртви. Станцията цитира анонимни източници от правоприлагащите органи.

Филиалът на CBS WCCO-TV съобщи, че заподозреният стрелец също е бил убит, а втори полицай е бил критично ранен.

Вестник "Минеаполис Стар-Трибюн" съобщи, че 28-годишен полицай е бил убит, а друг е в критично състояние след престрелка със заподозрения. Според информацията, четирима други души са били простреляни в район около жилищна сграда в квартал Уитиър. Вестникът уточнява, че това е първият случай на убит полицай от полицейското управление на Минеаполис в изпълнение на служебния си дълг за повече от 20 години.

Филиалът на ABC KSTP съобщи, че един полицай е загинал, а друг е хоспитализиран, докато няколко цивилни са били ранени от стрелбата.

Няколко ранени при нападение с нож в Германия

Няколко ранени при нападение с нож в Германия

Полицията е стреляла по нападателя