Трима пациенти са загинали при пожар, избухнал през нощта в болница в градче край Виена, съобщиха австрийските власти във вторник. Полицията заяви, че подозира, че пожарът е предизвикан от цигара.

Пожарът е избухнал в стая на четвъртия етаж в болницата в Мьодлинг и спасителите не са успели да спасят трима мъже, които са се намирали в тази стая, каза Матиас Хофер, говорител на здравната агенция на провинция Долна Австрия, пред Австрийската агенция по печата. Една жена е била леко ранена.

Властите са били предупредени малко преди 1 ч. след полунощ за пожара, който изпълнил с дим отделението по вътрешни болести. Около 90 пациенти са били евакуирани, като някои от тях са били преместени в други части на болницата, а други - в клиника в близкия Баден.

Пожарът е потушен към 3 ч. сутринта.

Доказателствата сочат, че причината за пожара е цигара, заяви по-късно във вторник говорителят на полицията Щефан Лойдл пред агенция АПА.

Разследващите смятат, че пожарът е започнал в леглото на 75-годишен мъж, който е бил силен пушач. Прозорецът на стаята е бил отворен, за да се проветрява.

Мъжът е една от жертвите, заедно с още двама души на възраст 78 и 81 години в стаята с четирима пациенти. Четвъртият пациент не е бил в стаята по това време и не е пострадал.