Трима полицаи са убити при изпълнение на задълженията си на територията на Малгобекския район на кавказката република Ингушетия. Това съобщиха за ТАСС в четвъртък от пресцентъра на руското вътрешно министерство.

"Ръководството и личният състав на Министерството на вътрешните работи на Русия изразява дълбоки съболезнования на семействата и близките на загиналите колеги", допълват от ведомството.

Според пресслужбата на управлението на Федералната служба за сигурност (ФСБ) за Ингушетия, в четвъртък вечерта служителите на реда в Ингушетия са научили за местонахождението на членовете на "бандитско формирование" в село Зязиков-Юрт. При опит за задържане те са оказали съпротива и открили огън по служителите на реда с автоматично оръжие. Тримата полицейски служители са били убити, а още седем души са ранени.

Министерството на вътрешните работи на Ингушетия обяви награда от три милиона рубли (66 500 лв)за информация, която може да помогне за залавяне на нападателите.

Макар и по-редки нападенията срещу полицаи и други служители на сигурността в руските републики в Кавказ продължават и след края на Втората чеченска война през 2009 година.