Истината е някъде там. Хиляди документи от ЦРУ за неидентифицирани летящи обекти (НЛО) бяха публикувани. Според разузнавателната агенция това са всичките техни записи за НЛО.

Според експерти няма начин да се потвърди изцяло това. Все пак са разсекретени близо 2700 страници.

Документите са достъпни в Black Vault, онлайн архив от декласифицирани правителствени документи. Това стана възможно , след като основателят на сайта Джон Гриневалд - младши закупи CD-ROM, който ЦРУ направи с документите си за НЛО.

Пентагонът пусна видео клипове с НЛО

Пентагонът пусна видео клипове с НЛО

Записите са от архива на флота

Гриневалд все пак отбеляза, че разузнавателната агенция е събрала документите във "остарял" формат, което затруднява анализирането на колекцията.

Някои от докладите, включително за едни от мистериозните експлозии в руски град и друг, който от първа ръка разказва за странно наблюдение на летящ обект в близост до Баку, столицата на Азербайджан, са такива текстове, които може да очаквате да намерите в научно-фантастичен роман, а не в официални държавни документи.

Сенатска комисия регулира програма на Пентагона за НЛО

Сенатска комисия регулира програма на Пентагона за НЛО

Обществото да е по-добре информирано за дейността й

Появата на документите идва точно, когато НЛО - или, както ги нарича американското правителство, неидентифицирани въздушни явления - изглежда са привлекли вниманието на законодателите в Конгреса.

Три видеоклипа, изтекли през април миналата година, показаха неидентифицирани обекти във въздушното пространство, които са заснети на лента по време на полети за обучение на пилоти. Пилотите се чуваха, отбелязвайки скоростта и формите на предметите.

Бившият американски сенатор Хари Рийд, който беше начело на предишни усилия за разследване на НЛО, ретуитира видеото: "САЩ трябва да разгледат сериозно научно това и всички потенциални последици за националната сигурност. Американският народ заслужава да бъде информиран.

Пентагонът създаде работна група за разследване на НЛО

Пентагонът създаде работна група за разследване на НЛО

Вашингтон е особено разтревожен от шпионския потенциал на Китай

През август миналата година министерството на отбраната създаде работна група за НЛО, за да "открива, анализира и каталогизира НЛО, които биха могли да представляват заплаха за националната сигурност на САЩ".