Тялото на петмесечно бебе беше открито във вторник при спасяването на около 85 мигранти, които се насочваха към Италия от Тунис, предава Ройтерс.

Бебето, заедно с майка му и 4-годишната му сестра, се намираха в негодна за плаване лодка, натоварена с мигранти, която е отплавала от Сфакс, Тунис, два дни по-рано с цел да достигне Италия, съобщиха от благотворителната организация SOS Humanity.

Работници на SOS Humanity на борда на кораба "Humanity 1" намериха много от мигрантите изтощени и страдащи от морска болест и изгаряния от гориво при спасяването им рано сутринта във вторник, се казва в изявление на организацията.

Около 185 мигранти, спасени в отделни операции тази седмица, включително засегнатата лодка през нощта, бяха прехвърлени на борда на "Humanity 1" и транспортирани към пристанището Ливорно в северозападна Италия. Още 120 мигранти бяха прехвърлени с лодка на бреговата охрана до италианския остров Лампедуза в южната част на Средиземно море.

Тунис се сблъсква с миграционна криза и е заменил Либия като основна точка на заминаване за хора, бягащи от бедност и конфликти в Африка, както и от Близкия изток, с надеждата за по-добър живот в Европа.

Италия се опитва да ограничи пристигането на мигранти от Африка, затруднявайки дейността на благотворителните кораби в Средиземно море, ограничавайки броя на спасителните операции, които могат да извършват, и често принуждавайки ги да правят огромни отклонения, за да доведат мигрантите на брега.

Турция спаси 37 нелегални мигранти край бреговете на Измир

Турция спаси 37 нелегални мигранти край бреговете на Измир

Други 29 души бяха задържани