Стрелец в супермаркет в град Чесапийк, щата Вирджиния, уби шестима души и рани най-малко още четирима, според местните власти, предава Ройтерс.

Нападателят е бил мениджър в нощната смяна на магазина. За стрелбата той е използвал пистолет. Стрелял е по клиентка на магазина, след това е влязъл в стаята за почивка на персонала и е открил огън по своите колеги, намиращи се там, след което отново е открил стрелба в магазина и накрая е сложил край на живота си, е разказал негов колега, свидетел на трагичните събития.

Стрелецът е сред загиналите, съобщи управата на град Чесапийк в "Туитър" във вторник. В публикацията се казва: "Полицията на Чесапийк потвърждава активен инцидент със стрелба със смъртни случаи в магазин на "Уолмарт". Стрелецът е починал."

Лео Косински, говорител на полицейското управление, каза на кратка пресконференция, че полицията е получила сигнали за стрелба в 22:00 часа във вторник местно време (5:00 часа българско време в сряда) и е пристигнала, за да открие множество жертви.

Смята се, че стрелбата е спряла при пристигането на полицията, каза Косински, добавяйки, че не вярва полицията да е стреляла, но не може да каже дали стрелецът е починал от самонараняване.

Градът е създал място в конферентния център на Чесапийк, за да се съберат членове на семействата на онези, които може да са били в супермаркета.

"Шокирани сме от това трагично събитие в нашия магазин в Чесапийк, Вирджиния", написаха в "Туитър" от веригата "Уолмарт" рано в сряда. "Молим се за засегнатите, общността и нашите сътрудници. Ние работим в тясно сътрудничество с правоприлагащите органи и сме фокусирани върху подкрепата на нашите сътрудници", се казва в публикацията.

Майк Кафка, говорител на местните здравни власти, каза, че петима пациенти от "Уолмарт" са били лекувани в болницата в Норфолк. Към момента не е имало информация за състоянието им.

Сенаторът от щата Вирджиния, Луиз Лукас, каза, че е "абсолютно съкрушена от последната масова стрелба в Америка, която е станала в "Уолмарт" в моя район в Чесапийк, Вирджиния. "Няма да се успокоя, докато не намерим решения за прекратяване на тази епидемия от насилие с оръжие в нашата страна, която отне толкова много животи."

Стрелбата във Вирджиния идва три дни, след като човек откри огън в нощен гей-клуб в Колорадо, убивайки петима души и ранявайки 17. Нападателят беше арестуван, след като посетителите на клуба го задържаха. Тази година САЩ бяха разтърсени от смъртта на 21 при стрелба в училище в Увалде, Тексас.

Стрелбата във вторник също върна спомените за друга стрелба в "Уолмарт" през 2019 г., когато въоръжен мъж, който според полицията е атакувал мексиканци, откри огън в магазин в Ел Пасо и уби 22 души.

В САЩ направиха стъпка към ограничаване на оръжията

В САЩ направиха стъпка към ограничаване на оръжията

Предстоят преговори в Сената