Франция е шокирана от убийството на момиче, чието тяло беше открито в пластмасов контейнер в двора на дома й в Париж, информира Би Би Си.

12-годишната Лола Дейвие отишла на училище в петък сутринта и не се прибрала следобед. Баща й вдигнал тревога и скоро останките на момичето били намерени от бездомни близо до многоетажна жилищна сграда в 19-ти район на Париж.

Полицията образува производство по член за убийство на дете при утежняващи обстоятелства под формата на изтезания. По-късно към списъка на обвиненията беше добавено сексуално посегателство.

Френските правоприлагащи органи повдигнаха обвинения за убийство на млада жена, наричана в медиите "Дабия Б". В пресата се появи информация, че заподозряната е на 24 години и е дошла във Франция от Алжир.

Френският вътрешен министър Жералд Дарманен каза във вторник, че по случая е била арестувана жена "на възраст под 25 години", която е пребивавала в страната незаконно, но не е била задържана от полицията. "Тя редовно идваше на територията на страната ни като студентка. Преди около месец й беше наредено да напусне нашата територия", каза Дарманен в ефира на радиостанция RTL.

Съобщава се, че Лола е била дъщеря на пазача на дома, в която заподозряната временно е живеела със сестра си.

Според прокуратурата жената е примамила Лола в апартамента си, "извършила е злоумишлени действия от сексуален характер, довели до смъртта на детето, и е скрила тялото й в контейнер". На разположение на разследването е видеозапис от камери за външно наблюдение, на който момиче, придружено от заподозряната, влиза в сградата.

Според свидетели след това Дабия Б. е видяна на улицата с голям пластмасов контейнер. Свидетели казаха, че се е държала неестествено - както каза един от минувачите, тя е поискала помощта му в замяна на пари, които казала, че е спечелила "от делото за трафик на органи". Полицията обаче не приема тази версия на сериозно и е склонна да смята, че убийството на Лола е извършено без рационален мотив. И следствието, и съдът, който реши да арестува Дабия Б, признават, че тя страда от тежко психическо разстройство.

Дабия Б., според местни медии, живеела временно при сестра си. Полицията казва, че тя не е имала собствен дом.

Обвинения са повдигнати и срещу 43-годишен мъж, който според публикации в медиите може да е помогнал за транспортирането на тялото на момичето. Полицията разпитва още двама заподозрени съучастници на жената, но имената им не се съобщават.

След откриването на тялото се оказа, че ръцете и краката на момичето са вързани. По тялото имало множество следи от насилие, както и рана на шията. Аутопсията обаче показа, че тя е починала от задушаване.

Освен това задържаният 43-годишен мъж, според разследващите, известно време след убийството е возил Дабия и контейнера с тялото на момичето из предградията на Париж. След това тя се върнала в къщата, където преди това било извършено убийството. Там двете сестри, според очевидци, се скарали на висок глас, след което Дъбия отново си е тръгнала - но този път без контейнера.

Тя е прекарала нощта от петък срещу събота в апартамент в северозападното предградие на Париж Боа-Коломб, където е била задържана.

Версията на разследването се потвърждава на базата на записи от няколко камери за наблюдение, анализ на телефонни обаждания и открити при обиските доказателства.

Задържани са двама мъже за двойното убийство в София, прикрито с пожар

Задържани са двама мъже за двойното убийство в София, прикрито с пожар

Жертвите са 85-годишна жена и нейният син на 60 години