В Одеса в резултат на ракетен удар бе разрушен продоволствен склад в района на пристанището съобщиха УНИАН и Ройтерс.

Към града са били изстреляни 14 ракети, като част от "масирана ракетна атака по Южна Украйна. Удари са нанесени по град Очаков (Николаевска област), по устието на река Дунав, в Белгород-Днестровския район на Одеска област и по самата Одеса, се казва в съобщение на украинските военни.

Отбелязва се, че в региона и в предградията на Очаков са пострадали селскостопански площи, в Одеса в резултат на ракетния удар е изгорял продоволствен склад . Няма жертви сред цивилното население.

Унищожаването на склада беше потвърдено от говорителя на Одеска област Сергей Братчук. По думите му няма жертви и пострадали.

По-късно от Одеския военен окръг съобщиха, че силите на ПВО са свалили руски ракети над града и областта. От оперативното командване "Юг" съобщиха, че противникът от окупирания Крим е изстрелял крилати ракети тип "Оникс" по Одеска област.

Според кмета на Одеса Генадий Труханов 80 прозорци са били повредени в резултат на сутрешния обстрел на Одеса. Те се пострадали от взрива, след като е била свалена вражеска ракета.

Припомняме, че от анексирания Крим съобщиха, че украински ракети са поразили сондажни платформи в Черно море, като пет души са пострадали, а седем се издирваха.

Зеленски очаква историческа седмица за Украйна

Зеленски очаква историческа седмица за Украйна

Но предупреждава и за провокации от страна на Русия