Четири души са загинали при ураганните бури, разразили се в Централна Европа през изминалото денонощие, съобщи "Ройтерс". Двама души са загинали в Полша и двама в Чехия. Всичките са загинали от паднали дървета. По първоначални данни няколко души са били ранени и в Германия.

По информация на Чешката национална телевизия в някои райони на страната скоростта на вятъра е била над 100 километра в час. На най-високата точка в Чехия - планината Снежка, която се намира на границата с Полша, скоростта на вятъра е достигнала 180 километра в час.
Заради изключително високата скорост на вятъра хиляди хора в Полша и Чехия останаха без електричество.

Бурята покоси и Германия, където вятъра също е нанесъл много материални щети.
Заради тежките метеорологични условия железопътния оператор в Германия - Deutsche Bahn, е преустановил движението по много линии в северните и централни части на страната. И към момента железопътния достъп до големи градове като Берлин, Бремен, Хамбург, Дрезден и Лайпциг остава затворен.

Лошото време е попречило и на движението по няколко железопътни коридора в Чехия. Силният вятър е забавил и автомобилния трафик на магистралата до Прага, след като на платната за движение са били съборени крайпътни дървета. Зоологическата градина в Прага също е затворила врати. Летището в града за сега работи без проблеми.

Силните ветрове са нанесли сериозни щети и в Полша, където е бил повреден тръбопровод на терминала за втечнен природен газ. Вследствие на инцидента е имало леко изтичане на газ, но до по-големи инциденти не се е стигнало.