Официално регистрираните починали от началото на епидемията от новия коронавирус (COVID-19) в Иран вече са повече от 4 000 души, обяви министерството на здравеопазването на Ислямската република, след като още 117 души са станали жертва на болестта през последните 24 часа, съобщават местните медии.

Говорителят на здравното министерство уточни, че общият брой на починалите в Иран вече е 4 110 души, а 32 309 са се възстановили.

Хаменей: Коронавирусът не трябва да разсейва от вражески заговори

Хаменей: Коронавирусът не трябва да разсейва от вражески заговори

"Световната арогантност е враг... Коронавирусът е тест за целия свят, за правителствата и нациите"

Общо в страната са регистрирани 66 220 заразени от началото на епидемията, като Ислямската република е най-засегнатата страна в Близкия изток.

Допълва се, че 3 918 души все още са в критично състояние.

До момента в страната са извършени общо 231 393 теста за наличие на коронавирус.

По-рано днес върховният водач на страната аятолах Али Хаменеи призова иранците да помогнат за спиране на разпространението на коронавируса, като си останат вкъщи и да се молят у дома по време на мюсюлманския пост през Рамадана.

Починалите от коронавирус в Иран са близо 4000

Починалите от коронавирус в Иран са близо 4000

Общият брой на заразените се увеличи с 62 589 след нови 2089 заразени. 3987 са в критично състояние

Междувременно Индонезия отчете най-големия ръст на заразените в рамките на 24 часа от началото на епидемията там, съобщава "Ройтерс".

Здравното министерство на страната уточни, че са регистрирани 337 новозаразени през последните 24 часа, като с това общият брой на заразените в най-населената мюсюлманска страна в света вече е 3 293 души. 

Отчитат се и още 40 починали за последното денонощие, като с това общият брой на жертвите става 280 души.

Вчера правителството на Индонезия обяви, че затваря училища и работни места в столицата Джакарта, където внезапният ръст на погребенията предизвика опасения, че има нерегистрирани заразени.

Преди това президентът Джоко Видодо се съпротивляваше на мерките за блокада на страната, наложени в много други страни от Югоизточна Азия, но има опасения, че инфекциите не се регистрират от властите.

Рекорден скок на заразените с коронавирус в Индонезия за 24 часа

Рекорден скок на заразените с коронавирус в Индонезия за 24 часа

Общо от началото на епидемията в страната са починали 209 души