26 деца са били хоспитализирани след отравяне в детския лагер "Каламитски бриз" в Евпатория, според уебсайта на междурегионалното управление на "Роспотребнадзор" за анексираните от Русия Република Крим и Севастопол, предава ТАСС.

"При регистриране на случаи на остра чревна инфекция в детския оздравителен лагер "Каламитски бриз" на 10 юли териториалният отдел за град Евпатория и район Саки на междурегионалното управление на "Роспотребнадзор" за Република Крим и град Севастопол се провежда епидемиологично разследване, общо 26 деца са хоспитализирани, включително 13 болни са идентифицирани по време на медицинското наблюдение на контактните", се казва в съобщението.

През първите 24 часа е установено, че децата имат норовирусна инфекция. Уточнява се, че те вече са в задоволително състояние.

На 14 юли Следственият комитет на Русия съобщи, че извършва проверка в лагера заради масово отравяне на деца. Председателят на Следствения комитет на Русия Александър Бастрикин възложи на началника на Републиканското главно следствено управление на Следствения комитет на Русия Владимир Терентьев да представи доклад за хода на доследствената проверка и установените обстоятелства.

48 деца се натровиха след хапване на сандвичи с яйца и сирене в градина в Сливен

48 деца се натровиха след хапване на сандвичи с яйца и сирене в градина в Сливен

Взети са проби от храната, кухнята и персонала, резултатите се очакват до вторник