Избухване на коронавирусна зараза е регистрирано в старчески дом в Литва, след като всички пациенти са били напълно ваксинирани, съобщиха от старческия дом Лауксаргяй в Таурагския район, цитирани от "Новости".

"Ново огнище на коронавирусна инфекция е регистрирано в дома за възрастни Лауксаргяй в Таурагския район. Четиринадесет от 15 заразени с COVID-19 бяха ваксинирани съгласно пълния график за ваксинация", се казва в прессъобщението на старческия дом.

По данни на ръководството на старческия дом, Националният център за обществено здраве започва допълнителна проверка на процеса на ваксинация в дома.

В същото време центърът в своето прессъобщение припомня, че никоя ваксина не защитава на 100%.

"Практикуващите лекари на центъра са обезпокоени от това, че 13 души са били ваксинирани едновременно и при доказана ефективност на ваксината липсата на имунитет при такъв брой хора поражда въпроси, на които трябва да се отговори", подчертават от пресслужбата на Националния център по обществено здраве и съобщават, че специалистите на ведомството ще проведат детайлно разследване, за да открият възможните причини за ситуацията.