Мъж от Афганистан изминал около 4500 километра нелегално от родината си до Турция, за да убие напусналата го съпруга. Трагичният инцидент се разиграл през 2018 г., пише в. "Хюриет".

Елхан Атифи се жени за Мохамедула Райхан през 2015 г. Веднага след сватбата тя обаче е била подложена на домашно насилие в продължение на две години. Без резултат съпругата е търсила помощ от афганистански служители.

Това я принуждава да избяга и да търси спасение при майка ѝ, която живее във Виенна. На път за Австрия, тя се установява в Истанбул.

Атифи наела къща в квартал "Султангази" в Истанбул и започнала работа. Райхан проследи местоположението ѝ в социалните мрежи. Той се опита да пътува до Турция през Иран.

Опитът му се проваля, но това не го отчайва и той изминава 4500 км. нелегално, за да намери съпругата си в Истанбул. Открива я чрез социалните мрежи.

Райхан прави настойчиви опити да се срещне с бившата си съпруга. Най-накрая тя се съгласява да се види с него в своята квартира. Това става на 16 януари 2018 година.

Атифи разкрива на бившия си съпруг, че всичко между тях двамата е свършило, защото тя се среща с друг. Това вбесява Райхан, който я убива по мъчителен начин.

Следователи установяват, че жертвата е удряна с метална щанга по главата и душена с шнур.

Райхан е задържан при опита си да избяга нелегално от Турция пред Иран. Пред съда той заявява, че се е защитавал, защото е бил нападнат от бившата си жена.

Предстои произнасянето на присъда.