Регистрираните заразени с новия коронавирус (COVID-19) в Германия са вече близо 135 000 души, показват данните на Университета "Джонс Хопкинс".

Към момента броят на починалите е 3 804 души. 

Германия се нарежда на четвърто място в света по брой на заразените след САЩ, Испания и Италия, но по брой на жертвите е много по-назад, като е изпреварена освен от упоменатите три страни, също и от Франция, Великобритания, Белгия и Иран. 

Меркел: От понеделник отваряме магазини, но дистанцията остава до 3 май

Меркел: От понеделник отваряме магазини, но дистанцията остава до 3 май

След няколкочасови разисквания Меркел и лидерите на 16-те провинции на Германия постигнаха споразумение за постепенна отмяна

След заседание снощи на германския канцлер Ангела Меркел с премиерите на 16-те провинции в Германия, беше съобщено, че мерките за социална дистанция в страната се удължават поне до 3 май. Но магазините под 800 кв. м ще могат да подновят работа още следващата седмица.

Меркел каза, че правителствата на провинциите препоръчват на гражданите си да носят предпазни маски, докато пазаруват и са в градския транспорт. И допълни, че на училищата в страната ще бъде разрешено да подновят работа поетапно от 4 май.

Събиранията на много хора, като например спортните прояви или концерти остават забранени най-малко до 31 август.

В Германия все още не са овладели заразата, но виждат забавяне

В Германия все още не са овладели заразата, но виждат забавяне

В Германия смъртността е 2,4%