Още 19 114 души във Великобритания са дали положителна проба за новия коронавирус (COVID-19) през изминалото денонощие, като с това общият брой на заразените от началото на епидемията в страната достигна 3 911 573 души. Това показват официално публикуваните данни на британските здравни власти, информират световните информационни агенции.

Страната регистрира и още 1 014 починали от COVID-19 през последните 24 часа, с което общият брой на починалите от началото на епидемията във Великобритания вече е 111 264 души. Тези числа включват само смъртта на хора, починали в рамките на 28 дни след първата положителна проба.

Великобритания започва тестване за коронавируса от врата на врата

Великобритания започва тестване за коронавируса от врата на врата

Издирва заразени с южноафриканския щам

Данните бяха публикувани, след като британското правителство потвърди, че на всички възрастни британци на възраст 50 и повече години се очаква да им бъде предложена първа доза от коронавирусната ваксина до началото на май.

Близо 11 млн. души във Великобритания са получили първата доза ваксина срещу коронавируса според последните официални данни.

Британският здравен министър Мат Ханкок потвърди, че Великобритания остава "на път" да завърши ваксинацията на най-приоритетните групи, които обхващат 15 млн. души, до средата на февруари. Великобритания си е поставила за цел да предложи на всички възрастни първа доза до есента.

Във Великобритания скастриха ръководители в ЕС, рискували животи с атаките срещу ваксинацията ѝ

Във Великобритания скастриха ръководители в ЕС, рискували животи с атаките срещу ваксинацията ѝ

Във Великобритания подобни атаки рискували да резонират сред етническите малцинства

По-рано днес научно-консултативната група за извънредни ситуации (SAGE) към британското правителство уточни, че броят на хората, предаващи коронавируса във Великобритания, известен като коефициент R, е спаднал между 0,7 и 1.

Коефициентът R, един от многото показатели, които учените използват, за да определят колко бързо се разпространява COVID-19 в страната, е спаднал малко в сравнение с миналата седмица, когато беше между 0.7 и 1.1.

Темпът на ръст за Великобритания е между минус 5 процента и минус 2 процента, което означава, че броят на новозаразените намалява с между 2 процента и 5 процента всеки ден според SAGE.

Понастоящем Англия е под трета национална блокада от избухването на пандемията в страната. Подобни ограничителни мерки също са въведени в Шотландия, Уелс и Северна Ирландия.

Великобритания засече мутацията от ЮАР при хора, които не са пътували

Великобритания засече мутацията от ЮАР при хора, които не са пътували

Жителите в някои части на Съри, югозападно от Лондон, са тествани дали проявяват някакви симптоми