"Възобновено е железопътното обслужване в Красногвардейския район, ограничено днес от съображения за сигурност", пише в канала си в Telegram ръководителят на окупационната администрация на Крим Сергей Аксьонов.

В събота, движението на автомобили по Кримския мост бе "временно спряно", предаде ТАСС, като се позова на официални източници.

Според съобщението: "Движението на МПС по Кримския мост е временно спряно. Умоляват се намиращите се на моста и в зоната за проверка да запазят спокойствие и да следват указанията на служителите по транспортна сигурност".

Причините за блокирането на движението не бяха посочени ясно в съобщението.

Кримският мост, открит през 2018 г., има автомобилна и железопътна част. Украинските военни и независими експерти посочват, че той е един от основните маршрути за снабдяване на руските войски в Южна Украйна. Тази седмица Путин заяви, че военният трафик по него е преустановен, като това не се подкрепя с никакви доказателства.

Путин - луд с картечница, който не знае какво иска

Путин - луд с картечница, който не знае какво иска

Дискретността или видимостта на Сергей Лавров ще останат важен индикатор за намеренията на руските власти по отношение на войната

През последните 10 месеца мостът два пъти е бил обект на саботаж, които нанесоха значителни щети и значително намалиха капацитета му. Украйна само неофициално е признала участието си в тези операции.