Трима членове на Националната гвардия в американския щат Айдахо загинаха, след като хеликоптерът им UH-60 Black Hawk се разби по време на рутинен тренировъчен полет, съобщиха от гвардията в съобщение във "Фейсбук".

Според публикацията катастрофата се е случила южно от връх Лъки близо до Бойсе малко след 20:00 часа местно време във вторник. Машината и загиналите военнослужещи са били открити около 00:15 ч. през нощта.

ABC News цитира говорител на Националната гвардия в Айдахо да казва, че хеликоптерът се е разбил в планински район по време на снеговалеж.

"Лоши метереологични условия през цялото време. Това затрудни първоначалните ни усилия за издирване по въздух, след като бяхме уведомени, че аварийният локатор се е задействал. В резултат на това веднага пуснахме наземен екипаж за издирване. Приблизително в 23 часа времето се подобри достатъчно за вдигането на друг самолет за започване на въздушното издирване. А след полунощ, около 00:15 ч. нашият издирвателен и спасителен екип локализира въздушната машина и потвърди, че няма оцелели", отбеляза подполковник Кристофър Бордърс.

Сенаторът от Айдахо Джим Риш изрази в "Туитър" съболезнованията си на семействата на загиналите и Националната гвардия на Айдахо.

Причината за смъртоносния инцидент се разследва. Имената на пилотите няма да се съобщават, докато не бъдат уведомени техните роднини.