11 души, сред които две деца, са ранени при взривовете и последвалия пожар в жилищен блок в руския град Волгоград. По-рано се съобщаваше за 8 пострадали.
 
Извадените от развалините са приети в 4 специализирани болници във Волгоград.
Състоянието на всички пострадали е от леко до средно тежко.

Първата експлозия е избухнала на 7-мия етаж на сградата, като се смята, че причината е изтичане на газ. Сигналът е подаден в 11.50 минути.
Втори взрив е избухнал вече след като са се правили опити пожарът да бъде загасен. Вероятно става въпрос за остатъци от газ.

И след като основният пожар е погасен, обливането на сградата ще продължи, за да се предотврати възпламеняване на отделни огнища.

Към аварийно-спасителни работи ще се пристъпи едва след пълната ликвидация на пожара, като първоначално ще се направи оценка на устойчивостта и възможностите за възстановяване.

Напълно разрушени или пострадали са 36 апартамента.

Министърът на извънредните ситуции Владимир Пучков съобщи, че една от секциите на блока е срината и остава опасността от още разрушения. От взрива е разхлабена носещата конструкция.

Живеещите в сградата са евакуирани и са настанени в местно училище. С тях работят лекари и психолози, а по-късно ще стане ясно дали те да бъдат изпратени в хотел. Става въпрос за 105 семейства, които са останали без дом.

Прокуратурата е започнала разследване на причините за инцидента.