Девет души, сред които четири деца, са загинали при взрив на газ в пететажна сграда в Тимовское на руския остров Сахалин. В резултат на взрива се е срутил един от входовете на блока. Спасителни екипи разчистват отломките, изпратени са 13 единици техника и 59 спасители.

В засегнатата част от сградата са живеели 33-34 души, двама остават в неизвестност и все още се издирват, пише "Интерфакс", като се позовава на информация на областната управа.

Според предварителни данни на спасителните служби в един от апартаментите се е взривила газова бутилка, вследствие на което се е получило срутване на апартаментите от петия до първия етаж. Иначе жилищната сграда не е газифицирана.

Блокът е построен през 1980 г. В нея има 80 апартамента. Последният основен ремонт на сградата е извършен през 2016 г.

Разследването на експлозията в къща на Сахалин ще се води от централното управление на Следствения комитет на Руската федерация (СКР), поставят акцент руските информационни агенции. Лично председателят на Следствения комитет на Русия Александър Бастрикин е разпоредил наказателното производство да бъде предадено за по-нататъшно пълно и всестранно разследване на Главното следствено управление на Следствения комитет на Русия.