Жена уби трима ученици и трима служители в частно християнско училище към презвитерианската църква "Завет" в Нешвил, Тенеси, съобщи Си Ен Ен.

Говорителят на полицията в Нешвил Дон Аарон заяви, че 28-годишна жена, която е била въоръжена с два автомата, е влязла в училището и е започнала да стреля, преди да бъде неутрализирана от полицията.

Мотивите за нападението ѝ все още не са ясни.

По данни на Си Ен ЕН това е 19-ата стрелба в учебно заведение в САЩ, при която има поне един ранен човек.

Служителите от силите за сигурност влязоха на първия етаж на училищната сграда и започнаха да я разчистват, когато чуха стрелба на втория етаж.

Това каза говорителят на полицейското управление в Нешвил Дон Аарон, цитиран от Си Би Ес. Полицаите се придвижили до горния етаж и видели, че жената стреля.

Тя е била смъртоносно простреляна от двама от петимата отзовали се на мястото полицаи, които открили огън, каза Дон Аарон.

Жената влязла в училището "Завет" през странична врата и прекосила сградата, като се придвижила от първия до втория етаж и "произвела множество изстрели" - уточни Дон Аарон.

Жертва и ранени при стрелба на парад в Ню Орлиънс

Жертва и ранени при стрелба на парад в Ню Орлиънс

Има задържан

Губернаторът на Тенеси Бил Лий заяви, че "следи отблизо трагичната ситуация", заедно със служителите на щатските правоприлагащи органи и пътните патрули.

Губернаторът на Тенеси Бил Лий заяви, че "следи отблизо трагичната ситуация в Ковенант" след стрелбата, заедно със служителите на щатските правоприлагащи органи и пътните патрули.

Първата дама Джил Байдън коментира стрелбата в училището в изказване по време на конференцията на Националната лига на градовете и заяви, че "наистина няма думи".

Шестима убити при стрелба в Мисисипи

Шестима убити при стрелба в Мисисипи

Има задържан по случая

"Нашите деца заслужават нещо по-добро", продължи Байдън. "Всички ние подкрепяме Нешвил в молитвите си."