Жителите на небостъргача "Grenfell Tower", който се запали днес в Лондон, споделиха, че отдавна са имали опасения за възникването на пожар в сградата. Хората са били сигнализирали за това в продължение на няколко години, съобщава БиБиСи.

От пожарната в Лондон са съобщили, че в кулата е имало голям брой смъртни случаи.

Гори небостъргач в Лондон, има жертви
Обновена

Гори небостъргач в Лондон, има жертви

Има опасност сградата да рухне...

Припомняме, първите сигнали за пожара на небостъргача "Grenfell Tower" са подадени около 13 ч. местно време. Към кулата, намираща се в Северен Кенсингтън, са изпратени около 40 пожарни и 200 огнеборци. Пламъците са обхванали всички етажи на сградата - от втория до 24-ия.

"Grenfell Tower" се намира в северната част на Кенсингтън, Лондон. Сградата е построена през 1974 г. В нея има 120 апартамента.

Сградата е била основно ремонтирана през 2015 и 2016 година от фирмата "Rydon Construction".

От фирмата посочиха, че са "шокирани да чуят за опустошителния пожар". Според тях ремонтите на сградата са изпълнени, съобразно всички изисквания за контрол и регулиране на пожарите и стандарти за здраве и безопасност.

Към момента има информация за 6 загинали при пожара. Според разкази на очевидци хората започнали да скачат от прозорците на високата сграда, само да не изгорят живи в нея.

Един от свидетелите дори съобщи, че човек от събралата се под сградата тълпа успял да хване бебе, което е било хвърлено през прозорец на небостъргача.