105 км. автомагистрални участъци ще бъдат пуснати в експлоатация до края на 2006 г., заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов при представянето на отчета на министерството за едногодишното управление на тройната коалиция.

Изграждането на пътната инфраструктура е сред приоритетите на МРРБ, като се предвижда до края на юли 2007 г. да бъдат изградени още 23 км от автомагистрала Тракия, (от Оризово до Чирпан), а до септември тази година - 35 км от Карнобат до Бургас. В плановете на МРРБ влиза въвеждането в експлоатация на нови 22 км от автомагистрала "Марица", както и 19 км от автомагистрала "Струма".


Според подписаният договор за строителството на АМ Люлин пък се предвижда, тя да бъде завършена през 2009 г.

Съвместно със Световната банка се планира изпълнението на проект за рехабилитация и реконструкция на второкласни и третокласни пътища. Проектът предвижда рехабилитация на около 460 км пътища на обща стойност 265 млн. лв.
До края на октомври се планира провеждането на търгове за избор на изпълнители на проектирането и до началото на новия строителен сезон да има готови технически проекти за около 150 км. Очаква се строителството да се извърши в периода 2007 г.-2010 г.