Свлачищни процеси затвориха за движение едната лента от първокласния път Враца - Мездра - Ботевград (в района след местност Купяновец в посока Ботевград). Това съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура".

Движението е ограничено временно при 178-ми км, уточняват от „Пътната агенция" и призовават шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост. На пътя е поставена и сигнализация.

По информация на Дарик става въпрос за 15-метрова пукнатина на пътя Мездра-Ботевград. Автомобилите могат да се движат единствено в платното в посока София.

Ремонтните дейности ще започнат, след като приключи обследването на причините за пукнатината. Това можело да продължи до 4 седмици. Ограничението за движението по участъка от международния път Е-79 ще остане в сила до приключване на ремонта, уточни Георги Златев от „Пътната агенция". При повече информация можело да започне паралелното укрепване на участъка.

Не се изключва възможността пукнатината да се разшири. Златев посочи, че към момента няма индикации да се разцепи и съседното платно, в което е пренасочено движението.