С глоба от 200 лв. ще бъдат наказвани абитуриентите, които окичат автомобила си с балони, съобщиха от КАТ, на които се позовава радио София. Причината е, че те пречат на видимостта и са предпоставка за катастрофи.

Шефът на столичната Пътна полиция комисар Ваньо Стоевски заяви, че от 20 май униформените ще започнат да дебнат за купонджии в училищните дворове, където те се събират, както и пред заведенията, в които празнуват.

Освен очевидните нарушители КАТ ще спира много коли и за рутинна проверка. Всички автомобили на абитуриенти са под прицел - от лимузини до трошки. Ще изискваме шофьорски книжки, полица за „Гражданска отговорност", даже и аптечка, заканват се от Пътна полиция.

Камери на КАТ ще снимат абитуриентите, които се возят подадени извън автомобилите по време на баловете около 24 май, съобщи комисар Ваньо Стоевски от КАТ-София.
След това водачите ще бъдат привиквани в полицията и ще бъдат глобявани. Всеки абитуриент, който бъде засечен да стърчи от колата, също ще бъде глобяван. Наказанието за това ще е 50 лв.

Комисар Стоевски призова водачите, които управляват автомобилите по време на баловете, стриктно да изпълняват указанията на пътната полиция и да не употребяват алкохол.