Три варианта за продажбата на старозагорската тютюнева фабрика за били обсъдени на срещата между министъра на икономиката Петър Димитров, ръководството на дружествата и синдикатите.

  • В първия вариант фабриката спира производство, работниците получават компенсациите, предвидени в колективния трудов договор и предприятието се продава с лиценз, но без марките.
  • Вторият вариант е модифициран - при него отново се предвижда затваряне на „Слънце - Стара Загора - Табак", раздаване на компенсации и едновременно приватизация на четирите фабрики в рамките на 8-9 месеца, заедно с лиценза и марките.
  • При третия вариант дружеството продължава работа, трупа сериозни загуби за холдинга, затова при продажбата работниците няма да получат компенсации.
    Пред тях министър Димитров, на когото колективът разчита за съдействие обясни, че колкото по-рано спре да работи фабриката, толкова по-голям размер компенсации могат да получат.

Следващите дни ръководството на дружеството и колектива трябва да избере един от трите варианта за раздържавяването на „Слънце".

Изпълнителният директор на БТХолдинг Христо Лачев отказа да се извини на работниците заради твърдението си, че холдингът налива пари в старозагорската фабрика.

Министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров беше посрещнат с протестни лозунги от работниците на цигарената фабрика.
През цялото време на срещата работниците скандираха „Лачев - оставка", „Равен старт за всички дружества", „Искаме работа".