Ремонтът на над четири съоръжения от надлез „Надежда", както и на мостовете при Сточна гара, ще започне още тази година.

Ще бъдат ремонтирани и по-малки мостове в крайни квартали, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова, след като инспектира как вървят основните ремонтни дейности на моста на булевард „Драган Цанков".

Тя отбеляза, че участъкът не е ремонтиран още от 70-те години, тоест откакто е построен. Показаха ми дупки, останали от онова време, които сега трябва да се оправят много отговорно, изтъкна Фандъкова.

Изпълнителите са я уверили, че обектът на „Драган Цанков" ще бъде завършен в срок.

Предвидено е да бъде готов в края на ноември, но кметът се надява да бъде финализиран още в края на октомври.

Освен ремонт на настилката, се предвижда реконструкция на парапета и на стълбовете за осветление.

Столичният градоначалник изтъкна, че при обществените поръчки има голяма конкуренция, благодарение на което се постигат добри цени. За ремонта на бул. „Драган Цанков" е бил заложен бюджет в размер на 1,6 милиона лева, но конкурсът е спечелен от фирма, дала цена 900 000 лева, уточни тя и съобщи, че спестените 700 000 лева веднага ще бъдат насочени за изграждане на велоалеи на бул. „Гоце Делчев".

Йорданка Фандъкова каза още, че е готов докладът за нова наредба за определяне на заплатите на ръководствата на общинските фирми.

Сегашната наредба е от 2008 г., отбеляза тя и допълни, че е възложила да се прецизират критериите, така че да има механизъм, по който заплатите да зависят от свършената работа и от резултатите на фирмите. Ако приходите намаляват - и възнагражденията да намаляват, разясни кметът.

Стана ясно и че са предвидени санкции при неплащане на време на осигуровки.