"Алфа Финанс Холдинг" АД придоби мажоритарния пакет от 58 % на акционерното дружество „Летище Пловдив", съобщиха от холдинга, цитирани от Радио Пловдив.

Намеренията на "Алфа Финанс Холдинг" са да осъществи цялостна модернизация на терминала.

В проекта ще бъде привлечен партньор с опит в оперирането на летищни комплекси. Сградата на Терминала в Пловдив спешно се нуждае от сериозни инвестиции за обслужване на увеличаващия се трафик на пътници и товари.

"Алфа Финанс Холдинг" реализира неотдавна първото успешно публично-частно партньорство с Министерството на транспорта по изграждането на Фериботния терминал в Силистра.

Алфа Финас Холдинг АД е водеща българска група в областта на финансовите услуги, индустриалните минерали и недвижимите имоти.
Във финансовия сектор АФХ притежава и контролира: Булброкърс АД- водещ инвестиционен посредник на български акции и облигации, лидер в категорията на инвестиционното банкиране; Алфа Асет Мениджмънт АД - дружество, управляващо взаимни фондове; Алфа индекс имоти и Алфа топ 20; Алфа кредит мениджмънт АД - дружество управляващо фондове за секюритизация на вземания.

Председател и главен изпълнителен директор на дружеството е Иво Георгиев Прокопиев.