Първото назначение на избраният вчера изпълнителен директор на ДФ „Земеделие" (ДФЗ) Атанас Добрев вече е факт. Той избра Атидже Алиева-Вели временно да отговаря за прилагането на Програмата за развитие на селските райони (ПРСР), съобщават от разплащателната агенция.

Тя ще заема поста, докато бъде назначен нов заместник-изпълнителен директор на Фонда. Алиева продължава да отговаря и за ресорите „Селскостопански пазарни механизми", „Технически инспекторат" и „Рибарство и аквакултури".

Атанас Добрев каза пред екипа на институцията, че  вярва в професионалните качества на Алиева, която познава в дълбочина проблематиката в ПРСР и вече осма година работи в структурата.

Атидже Алиева работи в ДФЗ от 2007 г., когато е назначена като експерт в сектор „Мляко". До 2011 г. последователно заема длъжностите старши експерт, главен експерт и началник на сектора.  През 2011 г. оглавява отдел „Методология и контрол" в дирекция Договориране по ПРСР.

Алиева-Вели участва активно в разработването и актуализирането на правилата за работа в дирекцията. Има опит и в отчитането на напредъка по прилагане на мерките от ПРСР, както и в анализа на пропуските и проблемите по прилагането й в координацията с ЕК. Участвала е в много обучения и обмяна на опит с други страни-членки на ЕС, допълват от разплащателната агенция.