Министърът на транспорта Георги Гвоздейков определи като "дезинформация" опасността Авиоотряд 28 да спре да лети заради дерогацията на "Лукойл" и липсата на авиационно гориво. Дезинформацията не кореспондира с истината и истината не е такава. Може би днес или във вторник ще бъде подписан нов договор за доставка на авиационно гориво от Shell на същата на цена, която се предоставя и от "Лукойл", коментира Гвоздейков пред журналисти.

Коментарът си той направи, след като участва в откриването на празничния базар на мартеници в Министерство на образованието и науката (МОН).

Ако договорът бъде подписан към вторник - означава, че към момента през почивните дни горивото за планираните полети на Авиоотряд е осигурено, както и всички необходими процеси по поддържане на полетите са осигурени. Няма притеснения за ползвателите на услугите на държавния авиационен оператор, увери транспортният министър.

Има предложение и от "Софткънект", които също биха могли да докарат авиационно гориво. Руско гориво от днес не се използва и няма как да бъде доставено. Приключихме с евтиното руско гориво, което се оказа, че изобщо не е евтино, заяви Георги Гвоздейков.

"Гарантирам, че цената на новия доставчик на авиационно гориво ще бъде сходна с горивото, което бе купувано и преди това", увери транспортният министър. Към момента няма ситуация, която да е свързана с липса или недостиг на гориво. Горивото е подсигурено с нов доставчик.

Свалянето на дерогацията не реже крилата на Авиоотряд 28

Свалянето на дерогацията не реже крилата на Авиоотряд 28

Има риск от повишаване на цените на горивата, обяви премиерът Николай Денков