българияАвиокомпания "България Ер" ще изпълни днес допълнителен полет, за да осъществи пътуването на своите пътници от и за Лондон. Английските власти са дали своето разрешение да се използва летище Лутън. Часът на излитане от София е 17:00 часа местно време, а от Лондон - 19:30 часа местно време, като се очаква самолетът ще кацне на летище София в 01:00 часа българско време.

Суровите метерологични условия в Европа сковаха летищата в повечето страни, предизвиквайки истински хаос. Въпреки че повечето авиокомпании отмениха своите полети, българският превозвач ще предостави „Ербъс A319" със 144 места, за да може по-голямата част от пътниците й да се приберат в родината си. С приоритет ще бъдат онези, които са чакали най-дълго в английската столица.

Поради изобилния снеговалеж самолетът ще излети от Лутън, а не от летище Хийтроу, поради което България Ер поема организацията за извозването на пътниците и багажа им. Изпълният директор Янко Георгиев увери, че авиокомпанията ще предостави всичките си ресурси, за да се справи с тежката ситуация и клиентите й ще получат грижите, от които се нуждаят.