Възможностите за повишаване на трудовата заетост на затворниците обсъдиха зам.-министърът на правосъдието проф. Николай Проданов и председателят на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) Васил Велев, съобщиха от Министерството на правосъдието.

На срещата бяха обсъдени и варианти за по-ефективно използване на свободните производствени помещения. Акцент на разговора беше, че стопанската дейност намалява присъдите на затворниците и има пряко отношение към тяхната ресоциализация.

Без квота за хора с увреждания в малките фирми настоява АИКБ

Без квота за хора с увреждания в малките фирми настоява АИКБ

От асоциацията предлагат финансиране на проектна основа на представителните организации

Велев заяви, че стопанските субекти, които са членове на Асоциацията, имат интерес към използването на свободния трудов ресурс и наличните производствени мощности в местата за изпълнение на наказанията.

На срещата с председателя на Управителния съвет на Асоциацията на индустриалния капитал в България /АИКБ/ присъстваха гл. комисар Васил Миладинов, главен директор на Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" и Иван Иванов, изпълнителен директор на Държавно предприятие "Фонд затворно дело", което управлява стопанските дейности в местата за лишаване от свобода.