Министърът Петър Димитров проведе работна среща с ръководството на бразилската компания CSN, която проявява сериозен интерес да инвестира в „Кремиковци".

Компанията e със седалище в Сао Пауло и е сред водещите в стоманодобивния бранш в Бразилия.
Основната й дейност е в металургичния, но тя развива дейност в строителния бранш и в добивната промишленост, посочват от министерство на икономиката и енергетиката.

Разговорите са проведени с главния изпълнителен директор на CSN г-н Бенджамин Щайнбрух, който е и вицепрезидент на Търговско-индустриалната камара в Сао Пауло.

Българската делегация, която е на посещение в Бразилия, проведе официална среща с представители на Камарата.
По време на разговорите между министър Димитров и г-н Щайнбрух беше организирана видео конферентна връзкас оперативното ръководство на „Кремиковци" АД и синдика Цветан Банков.

Ръководството на бразилската компания е било запознато с техническите възможности на завода, както и с неговото текущо състояние.
На срещата е решено спешно да се сформира експертна работна група от бразилската компания, която ще посети „Кремиковци" АД след седмица.

Припомняме, след началото на кризата в комбината "Кремиковци" се заговори за  потенциални купувачи. Сред тях бяха „Ворскла Стийл" на украинския бизнесмен Жеваго, "Арселор Митал", собственост на Лакшми Митал, по-големият брат на Прамод Митал.
В началото на месеца стана ясно, че и друга украинска фирма - „Смарт груп" - е проявила интерес. Освен това интерес към комбината прояви и „Интертръст", която иска да стане оператор в завода, като тя е на бившия управител на „Кремиковци" Валентин Захариев
До този момент всички кандидати са били определеяни като сериозни и със сериозен интерес.